top of page

Info             A-l'ecole gîtes en chambres d’hôtes

Het schilderachtige dorpje Saint Auvent ligt in hartje Frankrijk in het departement Haute Vienne, regio Limousin. Deze prachtige streek is genoemd naar de rivier de Vienne die zich door het heuvelachtige, groene landschap slingert.

Aan de rand van dit dorpje staat het oude dorpsschooltje op een terrein van 4000m2. Op het terrein vindt u twee sfeervolle gîtes, twee chambres d'hôtes en een luxe tent. In de oude schuur bevindt zich nu een eet-/recreatieruimte voor onze gasten. 
De derde gîte (een voormalig seinwachterhuisje) ligt aan de rand van het pittoreske dorpje Chaillac-sur-Vienne, te midden van weilanden. 

Table d’hôte: in de maanden juli & augustus wordt twee tot drie keer per week voor onze gasten gekookt.

Saint Auvent
In dit typisch Franse dorpje met smalle straatjes, een oud kerkje en een heus kasteel vindt u op loopafstand een kleine supermarkt (met vers brood) en een bar/restaurant, Auberge De La Vallée De La Gorre. Bij Maison de Païs vindt u informatie over de Limousin, haar cultuur en bezienswaardigheden. 
In St Junien (13 km) en Rochechouart (8 km) kunt u terecht voor al uw dagelijkse boodschappen.

Chaillac-sur-Vienne
In dit dorpje (13 km van Saint Auvent) is in 1993 het Franse avontuur begonnen. Samen met mijn broer heb ik daar het oude seinwachterhuisje gekocht. Na een grote verbouwing hebben we er ruim 12 jaar met veel plezier vakantie gevierd. Na een tweede verbouwing willen we ook anderen de kans geven om volop te genieten van deze heerlijke plek. In het dorpje zelf zijn geen winkels, echter het stadje Saint
 Junien ligt op 3,5 km.

De Omgeving
Saint Junien heeft een gezellige winkelstraat, enkele grote supermarkten, een zwembad, een Office de Tourisme en elke zaterdag is er een markt met lokale producten. In het prachtige dorp Rochechouart vindt u een supermarkt en een gezellige dorpskern met winkeltjes, restaurantjes en cafeetjes en het kasteel met museum.

Bij het verlaten van uw vakantieverblijf komt u terecht op één van de honderden landweggetjes die zich door het heuvelachtige landschap slingeren. Oude stenen bruggetjes voeren u over de talrijke stroompjes die uw pad kruisen. De bossen worden gedomineerd door de vele tamme kastanjebomen en in de weilanden staan schapen en de caramelkleurige Limousin koeien rustgevend te grazen. De slaperige dorpjes die u passeert zijn nog niet door toeristen overspoeld en ademen de sfeer van het authentieke franse platteland. U zult ontdekken dat u soms kilometers kunt toeren zonder iemand tegen te komen.

Activiteiten
Er is een keur aan activiteiten te vinden in de Haute Vienne, voor jong en oud, voor elk wat wils.
U kunt er fietsen (denk aan de pittige heuvels!), wandelen op één van de vele wandelroutes, paardrijden, golfen, tennissen, zwemmen en kanovaren. Verder kunt u op zoek naar tweedehands spulletjes bij de talrijke Brocantes in de omgeving. U kunt kunst bekijken bij Lac de Vassivière of terug in de geschiedenis bij het indrukwekkende oorlogsmonument Oradour sur Glane. De hoofdstad van de Limousin - Limoges - is bekend om zijn porselein en is een bezoekje zeker waard. Zo'n 100 km zuidelijker vindt u de prachtige hoofdstad van de Dordogne, Perigueux. Het fascinerende Futuroscope ligt 150 km westelijk. Voor de kids zijn er avonturenparken, klimparken, dierentuin, een tochtje op een ezel. Kortom, teveel om hier allemaal op te noemen. Bij ons vindt u uitgebreide informatie/folders die u op uw gemak kunt bekijken. 

A Lecole is helaas niet aangepast voor mensen met een  mobiele handicap.

bottom of page